dijous, 29 de maig del 2008

Travessa del Montseny

45,8 km i +-4400 m desnivell

Començaré el meu blog comentant el que va ser la darrera edició de la Travessa del Montseny - 25 de Maig de 2008.

A la 1:45 de la matinada del dissabte el Marc em passava a recollir per casa i marxàvem cap a Gualba, lloc on a les 4:00 ens havia de prendre un autocar fins a Aiguafreda, punt d'inici de la marxa.

I així va ser, a les 5 ja erem a la sortida i just llavors va començar a ploure. Com sempre que un fa una travessa, cursa...espera que la pluja tard o d'hora acabi marxant. No va ser el cas d'aquest diumenge.

A les 5:30 començava la nostra odisea pel massís del Montseny, quasi 8 hores de pluja, boira, vent, fred i molt de fang per acabar fent els gairebé 46 km de la prova. Molt de desnivell i molt mal temps, que més podem demanar.

La pitjor notícia però la vàrem rebre una vegada erem a casa. Un dels participants va caure a la zona de Castellets (Les Agudes). Es tractava d'una grimpada, no molt técnica, però amb llocs exposats, i si hi afegim l'aigua i que tot relliscava... la trampa era perfecta. El resultat tots el sabem...

La meva opinió és que tots som adults (encara que no ho sembli de vegades) i teòricament hem de saber on ens posem. Ningú té l'obligació d'acabar una prova d'aquestes, pot plegar al control que li sembli. Per altra banda l'organització de tota prova ha de contemplar la possibilitat de canviar o modificar itineraris.. si la cosa s'embolica... Vaja...culpa de tots o culpa de ningú..segons com es miri...